Sercem kebapa jest mięso, dlatego wkładamy w nie całe serce. Kurczaka marynujemy i nabijamy sami, a mięso wołowo-baranie przygotowuje dla nas znany Kebap Piri-Piri Lublin. Dla wegan kulamy falafel według własnego przepisu. To wszystko podajemy w towarzystwie codziennie świeżo krojonych warzyw. Serwujemy też smażone warzywa gemuse inspirowane Mustafas Gemuse Kebap- jednym z najpopularniejszych kebapów w Niemczech. Dopełnieniem każdego dania są ręcznie kręcone sosy. Lawasze i bułki wypiekamy w zaprzyjaźnionej piekarni na podstawie autorskiej receptury. Dla spragnionych przygotowujemy własne lemoniady i mamy kraftowe piwa.
Mięso, falafel, warzywa, sosy, lemoniady, to wszystko robimy sami, żeby mieć kontrolę nad jakością każdego dania i to właśnie czyni je rzemieślniczym i wyjątkowym.